16 Temmuz 2017 Pazar

Patatesli Tavuk Tandır

 
 
Malzemeler

6-7 adet küçük boy patates
6-7 adet soğan (Küçük boy)
2-3 diş sarımsak
2-3 paket kanat-but karışımı(kişi sayısına göre ayarlayabilirsiz )
2 yemek kaşığı biber ya da acısız isterseniz domates salçası
Kara biber
Pul biber
Kekik
Nane
Tuz
4-5 kaşık zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar iftar menünüze çok yakışacak süper lezzetli harika bir tarif paylaşmak istedim 👍

Derin bir kaba salça, baharatlar, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı alalım ve karıştıralım. Üzerine tavuk etlerini de ekleyip iyice harmanlayıp üstünü kapatarak 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim. Ardından elma dilimi şeklinde soyup doğradığımız patatesleri ekleyelim ve iyice iki elimiz ile karıştırıp tepsiye boşaltalım. Üzerine dörde bölüp kestiğimiz soğanları ve doğramadan sarımsaklarını da ilave edip kalan 2 yemek kaşığı zeytin yağ ve ufak ufak kestiğimiz tereyağı dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi pişene kadar (Benim fırınımda 45 dakika da pişti ) pişirelim.

Süper bir lezzet lokum gibi bir et denemenizi tavsiye ederim 👍

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder