16 Temmuz 2017 Pazar

Kuzu Etli Tas Kebabı

 
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Hazırlanışı:

Merhaba arkadaşlar bu nefis yemeği yapmaya başlarken öncelikle düdüklü tencerenin altını açıp kızdıralım. Ardından etleri tencereye yerleştirip suyunu salıp çekene ve rengi dönene kadar ara sıra karıştırarak kavuralım. Etler suyunu çekerken bir yandan soğanı, biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayalım. Havucu da küp küp yapalım. Etlerin suyunu çekmesine yakın sıvı yağı tencereye dökelim ve üzerine soğan, biber sarımsak ve havucu ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulunca salçaları ve tuzu ilave edelim. En son üzerini geçecek kadar suyunu da ekleyip düdüklü tencere de 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder