16 Temmuz 2017 Pazar

Antakya Tepsi Kebabı



Malzemeler:

750 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1-2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
4 adet biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber


Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar sofralarınızı süsleyecek yapımı son derece basit ve pratik lezzeti de bi o kadar güzel bir tarif 👍

Kıymayı derin bir kaba alalım. Mutfak robotunda soğan, kapya biber, sarımsak ve maydanozu iyice ufalana kadar çekelim. Ve kıymanın üzerine ekleyerek baharatlar ve tuzu da katıp yoğuralım. Pişireceğimiz tepsiye çok az sıvı yağ ve salçayı her yerine gelecek şekilde sürelim. Üzerine yoğurduğumuz kıymayı ekleyerek tepsi ebatına göre yayalım. Bıçakla 8 eşit dilim şeklinde kesip üzerini domates ve biberler ile süsleyelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yakmadan kontrollü olarak 45 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder