16 Temmuz 2017 Pazar

Ayran Aşı Çorbası





Malzemeler:

Yarım su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Yeteri kadar su
Tuz

Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağ
2-3 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:

Merhaba arkadaşlar ister sıcak ister soğuk olarak afiyetle yiyebileceğiniz çok güzel bir çorba tarifi👍

Öncelikle buğdayı derin kap içinde üzerini iki parmak geçicek şekilde sıcak su ekleyip 1 saat kadar bekletelim. Ardından buğdayı tencereye alalım ve üzerine bolca su ekleyip haşlayalım. Farklı bir kapta yoğurt un ve yumurtayı pürüzsüzleşene kadar çırpıp buğdayın sıcak suyundan 1-2 kepçe ekleyerek ılınmasını sağlayalım. Ve yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça dökelim. Nohutu da ekleyelim. Bir taşım daha kaynatalım. Ayrı bir tavada tereyağ ve naneyi yakalım ve pişen çorbaya ekleyelim.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder