20 Ağustos 2016 Cumartesi

Hindi Sac Kavurma



Malzemeler
750 gr hindi tava
1 adet soğan 
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik

Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar lokum gibi bir tarif denemenizi tavsiye ederim😊

Öncelikle sac tavayı ateşe alıp kızdıralım. Hindi etlerini kuşbaşı doğrayıp kızdırdığımız saca koyalım. Suyunu salıp çekmesini bekleyelim. Etler suyunu çekerken ayrı bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım. Etler iyice suyunu çekince 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip etin üstüne katalım. 15 -20 dakika kadar aralıklarla karıştırıp kavuralım. 10 dakika kadarda en kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder