5 Ağustos 2016 Cuma

Çikolatalı Mini Pasta



Malzemeler
Keki için :

4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un

Keki ıslatmak için yarım fincan kadar süt

Ganaj için:

1. 5 paket sütlü ya da bitter çikolata
200 ml krema
Hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı kadar

Ara kreması için:

2. 5 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar misafirlerinize porsiyonluk pasta ikram etmek isterseniz süslemesi tamamen size kalmış bu minik pastaları deneyebilirsiniz😊

Pastamızın keki için yumurta ve şekeri çırpalım. İyice köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen fırın tepsisine dökelim. 200 derece fırında 10 dakika pişirelim. Kürdan testi yapıp soğumaya bırakalım.

Kreması için tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirelim. Ara ara karıştırarak soğutalım.

Ganaj için tencereye kremayı alıp ılıtalım. Kaynatmayalım. İçine çikolatayı ve hindistan cevizini koyup eritelim.

Soğuyan kekin kenar kısımlarını keselim ve yuvarlak kalıpla çıkaralım. Üzerine biraz süt gezdirelim. Ardından ganaj sürelim ben ganaj üstüne çakıltaşları koydum siz fındık badem ceviz damla çikolata vs de koyabilirsiniz. Tamamen size kalmış. Üzerine kremadan sürüp tekrar bir kat kek üstüne az süt ganaj krema ve tekrar ganaj sürelim. İsteğimİze göre üstünü süsleyelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder