29 Mayıs 2017 Pazartesi

Bisküvili Tavuk Göğsü Pastası


Malzemeler:
1.5 -2 paket petibör bisküvi
1 litre süt
125 gr tereyağ ya da margarin
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar tavuk göğsü hem hafif hem lezzetli bir tatlı. Bisküvi ile buluşunca da ayrı bir lezzeti oluyor hepinize denemenizi tavsiye ederim

Öncelikle sütü unu ve şekeri kenarda hazır tutalım. Yağı tencereye alıp eritelim üzerine unu ekleyip 3-4 dakika kavuralım  ve kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyelim. Sütü eklerken çırpma teli ile hızlıca çırpalım. Sütün tamamını ekledikten sonra şekeride ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı da ekleyip bir kaç dakika mikser ile çırpalım. Tavuk göğsü hazır
Kare bir borcama ya da dilediğiniz uygun bir kaba bisküvileri dizelim. Üstüne muhallebiden bir kısım koyup düzeltelim tekrar üstüne bisküvi muhallebi şeklinde devam edelim. En üstüne kalan muhallebiyi döküp düzeltelim. Daha sonra soğuduğunda bol tarcın ile süsleyelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder