20 Nisan 2017 Perşembe

Çörekotlu Tandır Çörek



Çörekotlu Tandır Çörek

Malzemeler

250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısını üzerine ayıralım)
3 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar sizlere yerken ağızda dağılan nefis bir tarif paylaşmak istedim👍

Yoğurma kabına yumurta sarısı dışında tüm malzemeyi ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Ardından hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim. Hafif unlu zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım. 1 parmak kalınlığı iyi oluyor. Daha sonra istediğiniz yuvarlak bir kalıp ya da bir bardak ile keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerlerine yumurta sarısı sürerek pişirelim.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder