25 Mayıs 2016 Çarşamba

Yumuşacık Pataresli Dereotlu Ay Çöreği

 


Malzemeler
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • Alabildiği kadar un(kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İçi için:
  • 2 adet küçük boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
Hazırlanışı
Merhaba sevgili arkadaşlar sizlere harika bir tuzlu ayçöreği tarifini paylaşıyorum. Deneyenler pişman olmayacaklar. Hamuru hazırlamadan önce patateslerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri dereotunu karabiber ve tuzu iyice birbirine karıştırarak iç harcını hazırlıyoruz.
Ardından yoğurma kabımıza yoğurt, yumurta akı, sıvı yağ, tuz, un ve kabartma tozumuzu koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. 15 dakika kadar hamurumuzu üstünü bezle örterek dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden az daha büyük bezeler kopararak el ile uzunlamasına yayarak şekil verip yassılaştırıyoruz. İçine patatesli harcımızdan koyup rulo hale getirip ay şeklini veriyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe bağlı susam, çörekotu yada haşhaşla süslüyoruz. Öneden ısıtılmış 170 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Yapacak arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder