28 Ekim 2016 Cuma

Yağlı Gevrek Tadında Kurabiye



Malzemeler
250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurtanın akı ( sarısı üstüne sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 
Çörek otu
Hazırlanışı
Bu gerçekten ağızda eriyen tam bir yağlı gevrek tadında hoş bir kurabiye. Denemenizi tavsiye ederim.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta akı, kabartma tozu ve unu derin bi kapta ele yapışmayacak şekilde orta sertlikte yoğuralım. İstediğiniz bir kalıpla şekil verebilirsiniz. Şekil verdikten sonra yumurta sarısını ve çörek otunu da üzerine ekleyelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder