Kavrulmuş Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 çay bardağı şehriye (istediğiniz bir çeşit)
- 1. 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- 6 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Kavrulmuş Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar tencereye un, yumurta sarısı ve yoğurdu alıp pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım. Üzerine suyu ekleyelim. Ve sık aralıklarda karıştırarak kaynatalım. Bu esnada bir tavaya tereyağı alalım eritelim ve şehriyeyi rengi dönene kadar kavuralım. Rengi dönmeye başlayınca naneyi de üzerine ekleyip 1-2 dakika da bu şekilde kavuralım. Ve kavurduğumuz şehriye-nane karışımını kaynayan çorbaya ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar pişirelim. Pişince üzeri için tereyağı eritip pulbiber ekleyelim. Çorbayı servis tabağına alınca üzerine gezdirelim.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder