Hazır Yufkadan Harika Pratik Pişi
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
Yufkayı ıslatmak için içme suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar hazır yufkadan hiç zahmetsiz 10 dakika hazırlayabileceğiniz harika ve pratik bir pişi tarifi👍 bu tarifi denediğinizde çok beğeneceğinize eminim😊
Yufkayı tezgaha serelim. 1 adet yumurtayı çok çok iyi çırpalım. Ve yufkanın heryerine fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın heryerine yumurta sürülmüş olsun. Daha sonra yufkayı 2 armak genişliğinde rulo biçimde saralım. Ve yine ikişer parmak aralıklarla keselim. Kestiğimiz yufkaları içme suyu dolu kaseye batırıp ıslatalım. Heryeri ıslansın mutlaka ve sudan çıkarıp pilav süzgeci gibi büyük bir süzgece koyalım suyu süzülsün. Kızartma tenceresine yağı alalım kızdıralım ve süzdürdüğümüz yufkaları elimiz ile de biraz sıkıp (çok yıpratmadan ) kızgın yağa atalım. Burada dikkat etmeniz gereken yufkaların suyu mutlaka süzülmüş olsun çünkü kızgın yağa atıldığında patlama yapabilir. Mutlaka dikkatli kızartalım. Kızaran pişileri hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder