29 Aralık 2016 Perşembe
Ali Nazik Kebabı
Ali Nazik Kebabı
Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
3-4 adet kemer patlıcan
400 gr kadar süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar bu enfes tarifi hazırlamak için öncelikle patlıcanları közleyelim ve hazırlayalım. Daha sonra etleri bir tencereye alalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ardından tereyağı salçayı ve tuz hariç baharatları koyup yarım su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Su mutlaka sıcak olmalı. Kısık ateşte ara ara etlerin pişip pişmediğini kontrol edelim. Etlerin pişmesi uzun sürerse azar azar su ilave edelim. Etler piştiğinde son olarak tuzu ilave edelim. Yoğurda sarımsakları rendeleyelim ve hazırladığımız patlıcanlara yoğurdu döküp karıştıralım. Servis tabağına yoğurtlu patlıcanı üzerine de etleri yayalım ve servis edelim.
Afiyet olsun😊
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder