Ev Yapımı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1. 5 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1-1. 5 su bardağı un( kontrollü ekleyelim)
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar mis gibi kemal paşa tatlısını ev yapımı olarak yapmak isterseniz yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı koyarak elimizle karıştıralım. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim. Unu kontrollü koyalım. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur olacak. Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizle yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.Şerbeti için malzemeleri pişirmeden mikser ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
Fırından aldığımız kemalpaşaların üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekene kadar bekletelim. Servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi ya da kaymak ile ikram edelim.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder