- 1/2 kg kemiksiz tavuk kalça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kekik ve birde varsa ayrıca dağ kekiği
- Pulbiber
Hazırlanışı
Derince bir kaba tüm malzemeyi koyup karıştıralım üzerine streç film sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
Tavanın Altını açıp kızdıralım. Harmanlayıp dinlendirdiğimiz tavuklarımızı tavaya boşaltalım. Suyunu salıp çekinceye kadar aralıklarla karıştıralım. Suyunu çektikten sonra göz kararı bir miktar sıvı yağ ekleyelim. 5-10 dakika bu şekilde kavuralım.
Gerçekten yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
Deneyecek Arkadaşlarıma afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder