Malzemeler:
100 gr kıyma
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tel şehriye
Su
Tuz
Nane
İsteğe bağlı bulyon
Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar öncelikle tencere suvıyağ ve biberleri alıp kavuralım. Biberler kavrulunca kıymayı ekleyip ve rengi dönene kadar kıymayı da kavuralım. Ardından salçasını ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Suyunu ekleyelim ve çorbayı kaynatalım. Kaynayan çorba suyuna göz kararı tel şehriyeyi katalım Şehriyeler şiştiğinde tuzunu ve isteğe bağlı olarak bulyonunu ekleyelim. En son 2 tatlı kaşığı naneyi de ekleyelim.
Yapacak olan arkadaşlarımın eller e sağlık ve afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder