10 Haziran 2016 Cuma

Kolay Krem Karamel

Malzemeler
Muhallebisi için :
  • 4 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
Karamel için:
  • 5-6 çorba kaşığı şeker
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar pratik krem karamel tarifimiz için, tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı 4-5 dakika blendırla çırpalım. Ardından sütü ilave edip karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
Teflon tavayı ıslatıp 5-6 kaşık şekeri orta ateşte eritelim. Açık kahverengi rengine dönünce önceden ıslattığımız kalıplara karameli paylaştıralım. Üzerine de sıcak muhallebiyi ekleyip soğumaya bırakalım.
Ben kalıp olarak su bardağı kullandım. Yarısına kadar muhallebi ile doldurdum. Çok lezzetli bir tarif. Yapacak olan arkadaşlarıma afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder