Malzemeler:
- 5 adet Patlıcan
- 3 adet domates
- 1 büyük boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1/2 litre süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim. Daha sonra suyunu süzelim. Tavaya soğanı yemeklik doğrayalım. Biraz kavuralım. Pembeleşmeye başladığında patlıcanları ekleyip kavuralım. Patlıcanlar yumuşayıp küçüldüklerin de domateslerimizi Küp Küp doğrayıp ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra tuz karabiber ve pul biberi de ekleyip harcımızı hazırlamış olalım.
Yufkayı tezgaha serelim. Süt ve yağ karışımından her yerine gezdirelim. Üst ve alt kısmını ortaya katlayalım. Tekrar Yağlı karışımdan sürelim. Sağ ve sol tarafı da katlayalım. Elde etmiş olduğumuz kare Şekli dörde bölelim. Ve her bir kareye harçtan koyalım. Bohça şeklinde kapatıp Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve birkaç damla zeytinyağını karıştırıp sürelim. Zeytinyağı Parlaklık ve yumuşaklık katacak. Susam ve çörek otuyla süsleyelim.
Yapacak Arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder