Malzemeler:
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tam yumurta (sarısı beyaza beraber
Hazırlanışı:
Öncelikle yoğurt yağ ve yumurtayı Güzelce çırpıyoruz. Birbirlerine iyice karıştıklarında un kabartma tozu ve tuzumuzu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz dinlenirken kıymalı harcımızı da hazırlıyoruz.
Hamurumuz dan limon büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. İster elimizle ister merdane ile hafif unlanmış tezgahta Çay tabağı büyüklüğünde alıyoruz. Çok ince olmayacak. Tam ortasına harcımızı koyup iki yandan kapatarak pide görünümü veriyoruz.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aralıklarla dizip üzerine 1 tam yumurtayı çırpıp fırça yardımı ile sürüyoruz. Hamur kısımlarına isteğe bağlı susam ve çörek otu seriyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Gerçekten Şahane bir tarif oluyor. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder