29 Mayıs 2017 Pazartesi
Bisküvili Tavuk Göğsü Pastası
Malzemeler:
1.5 -2 paket petibör bisküvi
1 litre süt
125 gr tereyağ ya da margarin
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar tavuk göğsü hem hafif hem lezzetli bir tatlı. Bisküvi ile buluşunca da ayrı bir lezzeti oluyor hepinize denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle sütü unu ve şekeri kenarda hazır tutalım. Yağı tencereye alıp eritelim üzerine unu ekleyip 3-4 dakika kavuralım ve kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyelim. Sütü eklerken çırpma teli ile hızlıca çırpalım. Sütün tamamını ekledikten sonra şekeride ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı da ekleyip bir kaç dakika mikser ile çırpalım. Tavuk göğsü hazır
Kare bir borcama ya da dilediğiniz uygun bir kaba bisküvileri dizelim. Üstüne muhallebiden bir kısım koyup düzeltelim tekrar üstüne bisküvi muhallebi şeklinde devam edelim. En üstüne kalan muhallebiyi döküp düzeltelim. Daha sonra soğuduğunda bol tarcın ile süsleyelim.
Afiyet olsun 😊
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder